2023. jan 25.

Kutyakalauz- Tacskóval az élet

írta: Pea
Kutyakalauz- Tacskóval az élet

Kicsi, hosszú, fürge és makacs. De közben rendkívül odaadó, ragaszkodó és mindig tisztába van vele, hogy ki az úr/úrnő a házban. Ő.

Ha szerencsés voltál, akkor már találkozhattál a kis padlócirkálókkal. Ha még szerencsésebb vagy, akkor jelenleg is van a családban legalább egy. A tacskó nem semmi átalakuláson ment keresztül az évek során. Származása vitatott, de az biztos, hogy a legjobb vadászkutyák közé tartoznak. Kicsi termetüknek, jó szaglásuknak és erős lábaiknak köszönhetően szinte csak a betonon nem kaparják át magukat. Tacskóval az oldaladon egér, patkány vagy más rágcsáló biztos nem marad szabadon a háznál.

Olyanok, mint a gyerekek. Figyelni kell rájuk, mert mindig valami turpisságon törik a fejüket. Rendkívül okosak és intelligensek, ezért könnyű tanítani őket…ha ők is úgy akarják. Azért nyilván nem dolgoznak ingyen. Munkájukért elvárják a jutalmat és az elismerést. Ha ezt elfelejted, valószínű a rólad született véleményét könnyen letudod majd olvasni az arcukról. A legtöbb tacskóról elmondható, hogy mindig tudja mit akar, vagy épp mit nem.

Ó, igen, mikor kinézek az ablakon és esik az eső, majd ránézek a tacskómra, aki a kanapé teljes élhosszúságában nyúlik el. Már csak a napernyő és egy napszemüveg hiányzik abból az összképből, ami elém tárul. Megkísérlem a lehetetlent. Kitárom az ajtót, és felteszem a költői kérdést. Kimész? Hű társam arcáról a hirtelen döbbenet, majd a megvetés rajzolódik ki.  Szinte látszik a válasz: Nem. Aztán persze távozás előtt, extrán lágyított hanggal, kérlelve, végül őfelsége csak kivonul, és szigorúan, a járdáról még véletlen se lelépve, pontosan a járda szélére végzi el a dolgát. Majd elégedetten rongyol vissza a házba. Ismerős ugye? Én mondom, a tacskó egy életérzés.

Most lehet elgondolkodtál, hogy kéne neked is. Az én padlócirkálóm a menhelyről van. Megviselt, kidobott kutyaként került hozzám. Mivel már élete elején megkapta egyben az összes rosszat, így már tisztába van vele, hogy kell értékelni a jót. Rendkívül ragaszkodó, és bújós. Tényleg olyan, mint egy végtelenségig türelmes plüss. Vannak rossz napjai, de kinek nem!? De ezt leszámítva, mindenképp ajánlom, hogy vásárlás előtt nézz szét a menhelyeken, vagy ha nem szeretnéd azt a sok gazdátlan kutyát látni, akkor írj a menhelynek, és ők biztosan segítenek a választásban.

A tacskó a színészeknél és a filmvilágban is nagyon felkapott.

Találkozhatsz vele a Kiskedvencek titkos életében (Buddy), Nagyon vadon 1-2. részében (Pindúr), és Toy Storyban (Slinky) is. A színészek között Ashley Olsen, Adele, és David Hasselhoff is tart/tartott már tacskót.

Szólj hozzá